У Черкасах пройшла конференція, присвячена Всесвітньому дню ментального здоров’я

У Черкасах 10 жовтня пройшла конференція, присвячена Всесвітньому дню ментального здоров’я, головував очільник Черкащини Ігор Табурець.

Про це розповів присутній на події народний депутат України Андрій Стріхарський у Facebook.

“Обговорювали реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” та відповідні проєкти органів влади, громадських організацій та благодійних фондів”, – зазначив він.

Нардеп розповів про виступи лідерки руху “Зе!Жінки” Черкаської області, заступники та радники голови Черкаської ОВА, голови благодійних фондів та громадських організацій та інші експерти у сфері психологічної та соціальної допомоги.

“Беручи слово, розповів про законодавчу підтримку ініціатив в цій сфері та зазначив, що сьогодні складно переоцінити важливість та актуальність питання ментального здоров’я. За оцінками експертів близько 40% населення потребують психологічної допомоги. В Україні близько 30% погоджуються, що почуваються не найкраще через війну, і не зможуть впоратися самостійно із проблемою. Але найбільшої допомоги потребують військові”, – прокоментував Андрій Стріхарський.

Він вказав, що на Черкащині працюють над реалізацією Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, створеною за ініціативою Першої леді Олени Зеленської, метою якої є сприяння формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я: “В області реалізується кілька проєктів з психологічної підтримки із залученням різних організацій та органів влади. На конференції були презентовані комплекси програм та заходів психосоціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей”.

Вікторія Шепіль регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я, радник голови Черкаської ОВА під час події розповіла, що в соціальній та медичній сфері проведено близько 15 тренінгів, воркшопів для 200 фахівців соціальної сфери та 100 фахівців сфери охорони здоров’я. У сфері освіти проведено 30 заходів для 1000 освітян і 1000 дітей. Цими програмами охоплено майже 2,5 тисячі людей.

“Попри велику кількість проєктів та залученості кращих спеціалістів та організації, сфера психологічної роботи повинна мати всебічну підтримку з боку державних інституцій. Працюємо над цим!”, – підсумував народний депутат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *