ПАРЄ одноголосно визнала Росію диктатурою

ПАРЄ одноголосно визнала Росію диктатурою

Фото: Олексій Гончаренко / Telegram
Усі делегації у ПАРЄ проголосували одноголосно

У прийнятій резолюції ПАРЄ міститься заклик визнати Володимира Путіна нелегітимним після завершення нинішнього президентського терміну.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала Росію диктатурою. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter в п’ятнцю, 13 жовтня.

“Вітаю потужну резолюцію ПАРЄ, яка визнає Росію диктатурою. Понад 20 років одноосібного неконституційного правління призводить до злочинів усередині та за межами країни. ПАРЄ закликала всі держави Ради Європи визнати Путіна нелегітимним після завершення нинішнього терміну”, – написав він.

У свою чергу народний депутат Олексій Гончаренко із сесійної зали ПАРЄ повідомив, що Асамблея закликала “всі країни виконати ордер на арешт Путіна, який виданий МКС і заарештувати його”.

“Також закликали всі країни, після того як закінчиться його президентський термін, в березні наступного року, після цього вважати його нелегітимним і зупинити всі контакти з ним”, – написав він у Telegram.

При цьому усі делегації у ПАРЄ проголосували одноголосно, підтримавши також усі українські поправки до резолюції.

Раніше стало відомо, що у разі переобрання Путін перевершить Йосипа Сталіна за терміном перебування при владі. За новою конституцією РФ він може керувати країної до 83 років.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *