Шольц закликав завершити війну на умовах Києва

Шольц закликав завершити війну на умовах Києва

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Канцлер вважає, що Путін розпочав війну аби догодити своїм власним нездоровим амбіціям політика.

У Німеччині закликали завершити розв’язану РФ в Україні війну на умовах Києва та тиснути на Путіна, аби мир настав швидше. Про необхідність пристати на Мирний план України у понеділок, 2 жовтня, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час “діалогу з громадянами” в Гамбурзі, повідомляє Укрінформ

Зі свого боку німецький політик пообіцяв зробити усе можливе аби тиск на Путіна зріс. 

“Я зроблю все для того, щоби ми значно посилили тиск, і російський президент зрештою зрозумів, що він не може просто сказати: “Я буду продовжувати поки не досягну своєї цілі, незважаючи на те, скільки це коштуватиме життів, у тому числі, власних солдатів””, – заявив Шольц.

При цьому Шольц підкреслив, що Україна по завершеню війни має “зберегти свою цілісність і незалежність”. 

Він додав, що партнери запустили для цього дуже багато процесів і позитивно оцінив переговори на рівні політичних радників – у Копенгагені та у Джиді, у яких взяли участь, серед інших, представники Китаю, ПАР і Бразилії.

“У цій ситуації важко сказати, що ми маємо надію, але це, я вважаю – шлях”, – сказав Шольц.

Він додав, що ніхто не може кроїти кордони сусідніх держав. 

“Так не може бути, коли великий сильний сусід каже, що йому потрібна частина твоєї території. Суть конфлікту в тому, що йдеться насправді про завоювання країни, ні про що інше”, – заявив Шольц.

Шольц додав, що смерті і жертви інших не цікавлять Путіна.

“Путіна все це не цікавить, адже десь у підручниках історії згодом має бути написано: він зробив свою державу великою”, – додав Шольц. 

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про початок осіннього призову в російську армію з 1 жовтня.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, якою має бути перемога України. За його словами, у майбутньому будь-які спроби країни-агресора повернутися на нашу територію не повинні йти далі хворої фантазії тих, хто виношує подібні плани.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *