У Пентагоні відреагували на заяву Варшави про не передачу зброї Києву

У Пентагоні відреагували на заяву Варшави про не передачу зброї Києву

Фото: Getty Images
Речник Пентагону Патрік Райдер

Польща збільшила військові витрати після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а уряд пообіцяв витратити 4% ВВП на оборону у 2023 році.

Рішення Польщі щодо надання військової допомоги України – це її суверенне рішення, але воно не вказує на зменшення рівня підтримки Києва. Про це у четвер, 21 вересня, заявив речник Міністерства оборони США бригадний генерал Патрик Райдер, передає CNN.

Таким чином, у Пентагоні прокоментували заяву польського прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, що Польща припинила постачання зброї Україні.

“Ми завжди говорили, що це суверенне рішення будь-якої країни вирішувати, який рівень підтримки вона збирається надавати”, – заявив Райдер.

Він підкреслив, що Польща вже зробила для України чимало. 

“Польща була однією з провідних країн, коли мова йшла про надання допомоги Україні у сфері безпеки, і не тільки у сфері безпеки, але й у наданні значної гуманітарної допомоги та підтримки більш ніж мільйону переміщених українців, які виїхали до Польщі в результаті російського вторгнення”, – вказав Райдер. 

Нагадаємо, напередодні польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Варшава наразі зосереджена на переозброєнні власної армії і тому не передає Києву військовоїдопомоги.

Пережити вибори: чому сталася криза між Україною та Польщею

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *