США залишаються відданими Україні – Байден

США залишаються відданими Україні - Байден

Фото: Офіс президента
Президент Володимир Зеленський 21 вересня зустрівся у Вашингтоні з американським лідером Джо Байденом

Президент США Джо Байден lfd високу оцінку стійкості й хоробрості українського народу в умовах повномасштабної агресії Російської Федерації.

США залишаються відданими підтримці Києва у захисті від російського вторгнення. Про це у четвер, 21 вересня, заявив президент Сполучених Штатів, вітаючи в Білому домі президента України Володимира Зеленського, повідомляє CNN.

“На початку цього тижня на Генеральній асамблеї ООН я чітко дав зрозуміти, що жодна нація у світі не може бути по-справжньому у безпеці, якщо ми фактично не встанемо й не захистимо свободу України перед обличчям цієї російської жорстокості та агресії”, – сказав Байден. 

Він підтвердив довгострокові зобовʼязання безпеці України з боку Сполучених Штатів і наголосив, що Штати розпочали процес “формалізації наших довгострокових зобов’язань щодо безпеки України” разом з іншими лідерами G7 та іншими міжнародними партнерами, і саме тому вони підтримують “справедливий і тривалий мир.

Президент США також високо оцінив “величезну хоробрість” народу України та додав, що українці надихають світ.

Перед будівлею Білого дому Байден разом зі своєю дружиною Джилл зустрів Володимира та Олену Зеленських. 

Як відомо, це другий візит Зеленського у США після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, і він відбувається в той час, як Конгрес США розглядає запит Білого дому на додаткову допомогу Україні в розмірі 24 мільярдів доларів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *