Військова допомога Україні – Байден готовий надати ракети ATACMS – деталі

Найближчим часом президент США Джо Байден дозволить передати Києву тактичні ракетні системи дальньої дії (ATACMS), які можуть долетіти до Ростова-на-Дону або Воронежа.

Про це пише ABC News з посиланням на власні джерела в Адміністрації Байдена.

Читайте також: Допомогли б проривати оборону росіян: яких ще снарядів не вистачає ЗСУ

Чиновник, який має доступ до планів допомоги у сфері безпеки, ствердно відповів на запитання, чи будуть ATACMS в Україні. Він зазначив, що, як завжди, такі плани можуть бути змінені до офіційного оголошення.

Ще один чиновник був більш відвертим і заявив журналістам, що ці ракети, ймовірно, будуть включені в новий пакет допомоги в галузі безпеки.

“Остаточне рішення ще не ухвалене. Може пройти місяць чи кілька, поки це станеться. Але Україна отримає ці ракети”, – заявила посадова особа.

У Financial Times також повідомили те, що глава Білого дому до такого рішення майже готовий. Американці вже давно насторожено ставляться до прохання Києва поставити їй ATACMS, і є дві причини. У США турбуються щодо обмежених запасів такої зброї у світі. Крім того, є побоювання, що ракети можуть бути використані для удару по Росії, що призведе до ескалації конфлікту.

Раніше перший заступник помічника Байдена з нацбезпеки Джонатан Файнер заявив, що Білий дім не виключає передачу Україні ATACMS. Ці ракети можуть вражати цілі на відстані 300 км, тому вони можуть долетіти до Ростова-на-Дону, Воронежа та Брянська.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” повідомляв про те, що США передадуть українським Збройним силам черговий пакет військової допомоги на 600 мільйонів доларів.

Вас також може зацікавити:

Дві мети Блінкена: що передав Вашингтон Зеленському

Блінкен оголосив про мільярд для України і перекусив картоплею у McDonald’s: фото

Блінкен у Києві: стало відомо, що “привіз” держсекретар України

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *