Після заколоту Путін виглядає іншою людиною – Маккарті

Після заколоту Путін виглядає іншою людиною - Маккарті

Фото: dw.com
Кевін Маккарті

Російський президент став “схожий на іншу людину” після того, як ПВК Вагнера здійснив озброєний похід на Москву.

Спікер Палати представників Конгресу США, лідер республіканської більшості Кевін Маккарті заявив, що президент РФ Володимир Путін став “значно слабшим” після заколоту ПВК Вагнера. Про це він сказав у понеділок, 26 червня, у програмі Fox & Friends.

“Незалежно від того, що там сталося, Путін значно слабший. І Путін виглядає іншою людиною. Але я завжди вважав, що Путін схожий на боса мафії, і ви сьогодні це бачите”, – сказав Маккарті.

“Путін ніколи б не дозволив [Євгену] Пригожину зайти так далеко або продовжити. Я маю на увазі Пригожин, і це не було секретом, публічно критикував Путіна, критикував військових”, – додав Маккарті.

“Згадайте, що він видав буквально пару днів тому: (причини-ред.) вторгнення в Україну було брехнею. Він брехав людям. А дивіться, як народ піднімається і підтримує Пригожина. І ця його здатність підібратися так близько до Москви, коли його не знешкодили повітряні війська, це має перелякати Путіна”, – сказав спікер Маккарті.

Він також зауважив, що Росії не вистачає військових поставок, і сказав, що теперішні події в Росії – чудова нагода для президента Китаю Сі Цзіньпіна припинити будь-яку підтримку Москви.

“Президент Китаю Сі повинен відмовитися від будь-якої підтримки Росії. Це має бути чітким знаком і для нього”, – сказав спікер, додавши, що світові лідери повинні тиснути на президента Сі.

Він відзначив особисту вразливість Путіна після повстання, сказавши, що він “самоізолювався” і тепер “повільно приймає рішення”. “Він просто не такий, коли на нього дивишся”, – додає політик.

Нагадаємо, 24 червня Путін пообіцяв, що заходи проти бунтівників “будуть жорсткими”.

А у телезверненні 26 червня  Путін заявив, що переважна більшість бойовиків ПВК Вагнер – “патріоти батьківщини”, їх використали “втемну”. Очільник Кремля запропонував “вагнерівцям” підписати контракт із Міноборони РФ та іншими силовими службами, повернутися додому чи вирушити до Білорусі. 

“Краще б мовчав”: у РФ не оцінили заяву Путіна

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *