Новий заколот в Росії може статися після 1 липня, за Пригожиним стояли справжні організатори

Топ-темою минулого тижня став бунт ПВК “Вагнер” на чолі з Євгеном Пригожиним – після нього з’явилося чимало версій, фейків та припущень про причини скасування “путчу”. Тим часом у Росії вже найближчим часом може статися новий заколот.

Про це в ефірі “Апостроф TV” заявив ізраїльський журналіст Марк Котлярський.

За словами журналіста, Пригожина можуть очікувати великі неприємності: йдеться про ймовірність смерті за загадкових обставин.

Читайте також: Путін проти “Хижака”: бункерний старець зазнав психологічної поразки

Котлярський зазначив: на Росію ймовірно чекає новий заколот після 1 липня. Питання лише в тому, хто за ним стоятиме.

“Якщо Пригожин зі своїми 25 тисячами архарівців, а за деякими даними у нього було 50 тисяч, зміг абсолютно безперешкодно пройтися спортивним маршем, залишивши по собі лише 12 трупів збитих льотчиків і літаки… Треба чекати події після 1 липня, тому що все тільки розвивається. Це тільки початок”, – заявив журналіст.

Одним із ймовірних “сірих кардиналів” нового бунту Котлярський називає командира “вагнерівців” Дмитра Уткіна: журналіст підкреслив, що після 2016 року цей персонаж практично не з’являвся у публічному просторі. Є ще одна людина, але її прізвище Котлярський не назвав, заявивши, що “не пам’ятає його прізвище”.

“На цих двох людей вказують як на можливих “наступників”, які можуть замінити Пригожина і спровокувати або ініціювати другий заколот, який, цілком можливо, буде гіршим за першого”, — зазначив журналіст.

Водночас він виключив причетність західних спецслужб до організації такого заколоту – за його словами, там зацікавлені в ослабленні Росії та припиненні війни. А от у середовищі “веж Кремля” є настрої на бунт, оскільки Росія почала у війні з Україною.

“Такий авторитетний журнал як The Guardian назвав прізвища двох людей: це генерал Суровікін і екс – начальник ФСБ Патрушев. Це дві людини, які зацікавлені у зміщенні Путіна, і вважають, що війну пора припиняти, тому що вона нічого доброго не приносить. Ці люди розуміють, що війна вже набуває не просто затяжного характеру, а згубного для Росії. Їх не цікавить доля Росії, їх цікавить лише власна кишеня здебільшого”, – резюмував Котлярський.

Як повідомляв “Апостроф”, відставка міністра оборони РФ Сергія Шойгу була однією з вимог ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, який почав і закінчив збройний заколот минулими вихідними.

  • Вас також може зацікавити:

Розвал країни неминучий: яке майбутнє чекає на приватні армії в Росії

Громадянська війна та пілоти-герої: Путін влаштував “шоу” перед силовиками після “путчу” Пригожина

Лукашенко веде свою гру: як мінський диктатор причетний до “заколоту” Пригожина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *