Мобілізація в Україні – Зеленський розширив перелік осіб для призову

Президент Володимир Зеленський підписав закон про розширення переліку осіб, які підлягають мобілізації – йдеться про чоловіків, які мають родичів з інвалідністю.

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що закон було ухвалено Верховною Радою 28 червня, після чого наступного дня його підписав голова парламенту Руслан Стефанчук і того ж дня закон було направлено на підпис Президенту.

Володимир Зеленський підписав документ 30 червня.

Читайте також: Літня мобілізація студентів: кому можуть вручити повістку в липні

Спершу законопроєкт стосувався повернення військовим доплат. Але у другому читанні депутаткою від групи “За майбутнє” Анною Скороход було запропоновано розширити список осіб, які підлягають мобілізації. Це врахував комітет з національної безпеки й відповідна норма увійшла в текст документа.

Варто зазначити, що раніше відстрочку від мобілізації можна було отримати за умов, що у військозобов’язаного є родич з інвалідністю I чи II групи, а саме: дружина (чоловік), батьки або батьки дружини (чоловіка). Тепер же не служити можна буде лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Раніше ми писали, що в Україні хочуть звільнити від призову дві категорії військовозобов’язаних.

  • Вас може зацікавити:

Спочатку – на облік у ТЦК: для військовозобов’язаних охоронців запровадили нові умови

Виїзд за кордон з “білим квитком”: двом із трьох категорій це заборонено

Чи можна забороняти чоловікам госпіталізацію без довідки від військкомату: пояснення юриста

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *