Виплати військовослужбовцям – Рада відмовилася розглядати важливу постанову

Погоджувальна рада Верховної Ради відмовилась винести на голосування проект постанови депутата Володимира Цабаля, яким він заблокував повернення виплат військовослужбовцям.

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар’єв.

На початку квітня Цабаль вніс до Верховної Ради проект постанови, який блокує підписання головою парламенту та президентом законопроекту про повернення військовослужбовцям доплати у розмірі 30 тисяч грн.

Читайте також: В Україні оновлять механізм оформлення субсидій: що зміниться

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада повернула доплату у 30 тисяч гривень військовослужбовцям, а також співробітникам Нацполіції та ДСНС, які проходять службу у тилу.

Раніше наказом Міноборони України з 1 лютого військовим у тилу було скасовано доплати у 30 тисяч гривень. Це викликало обурення в українському суспільстві, а на сайті президента з’явилася петиція з вимогою повернути доплати.

Як ми писали, 1 травня набирає чинності закон щодо надання одноразової фінансової допомоги за шкоду життю та здоров’ю через військову російську агресію працівникам об’єктів критичної інфраструктури, держслужбовцям та посадовим особам місцевого самоврядування.

Вас може зацікавити:

Нова грошова допомога з 1 травня: хто зможе отримати

Виплати пенсій біженцям із України: що треба знати про нові правила

Україна отримала грант від США у 1,25 млрд доларів: куди підуть гроші

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *