Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва та низки росіян – тексти указів

Два тижні тому президент України Володимир Зеленський ввів санкції, під які потрапив сирійський диктатор Башар Асад, а сьогодні, 1 квітня, були уведені у дію ще один “пакет” рішень Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів проти фізичних і юридичних осіб.

Відповідні укази №191/2023 та №192/2023 оприлюднені на офіційному сайті ОП.

Вказано, що санкції застосовуються проти 240 громадян Росії, У цьому списку – колишній президент підприємства “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв, якого в Україні звинувачують у державній зраді.

Читайте: У списку компанія Parimatch: хто увійшов до нового пакету санкцій РНБО проти грального бізнесу

Також обмеження запровадили проти іранського Корпусу вартових ісламської революції.

Санкції запроваджені також проти Ради федерації Росії – верхньої палати російського парламенту, Міністерства фінансів РФ, Федеральної служби безпеки і Федеральної служби охорони Росії, а також щодо підприємств військово-промислового комплексу, приладобудування, радіоелектроніки.

Обмеження запроваджуються на 10 років і передбачають, зокрема, блокування активів і торговельних операцій, транзиту й перевезень територією України, заборону на приватизацію та купівлю землі, передання технологій і прав на інтелектуальну власність.

Загалом у санкційних списках знаходяться 225 російських компаній, понад 250 громадян країни-агресора, вісім громадян Ірану та четверо українців.

Як повідомляв “Апостроф”, 23 лютого Верховна Рада підтримала указ президента про застосування економічних санкцій до фінансових установ Російської Федерації.

  • Вас може зацікавити:

У Запоріжжі затримали колишнього власника “Мотор Січ”: у чому його звинувачують, фото

Опубліковано докази співпраці президента “Мотор Січі” з Росією

СБУ наклала арешт на майно голови “Мотор Січ”: названо неймовірну суму

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *