На Сумщині досліджують корупцію оточення Дмитра Живицького

За останні пів року Сумщина стала епіцентром корупційних розслідувань, які свідчать про масштабні розкрадання державних коштів:ексзаступника голови Сумської ОВА Олега Клименчукова суд зобов’язав здати паспорт та не покидати обласний центр, його підозрюють у заволодінні мільйонами гривень, призначеними на відбудову знищеної війною інфраструктури регіону.

Про це пише 24 канал.

За даними слідства, у квітні 2022 він спільно з керівником Департаменту капбудівництва організували схему розкрадання коштів, які уряд виділив на відбудову міста Охтирка.

Раніше колишнього голову Шосткинської РВА Віктора Губенка суд зобов’язав здати паспорт та не покидати територію області. Йому було повідомлено про підозру в організації схеми розкрадання палива, повідомили в Державному бюро розслідувань.

Як зазначалося у ЗМІ, керівник РВА навесні 2022 під виглядом націоналізації вилучив майно приватної компанії на суму 27 млн грн. Президент Володимир Зеленський відсторонив Віктора Губенка від посади 24 лютого відповідно до ч.3 ст.154 КПК України.

Випадки розкрадань мали місце за час правління Сумською ОВА Дмитром Живицьким, діяльність якого досліджується правоохоронними органами. Зокрема, опубліковані матеріали журналістів про те, як у 2022 радник тодішнього керівника області Олександр Безніс влаштував тендерну змову по ремонту доріг на 10,5 млрд, про що писало видання “Наші гроші”, і вказувало, щопід час розмови були присутніми як мінімум 4 особи, три з них – це працівники ДП “Дороги Сумщини”, яке належить обладміністрації.

На запит “Суспільного” тодішня речниця голови ОВА Альона Бояринова надіслала офіційну позицію Дмитра Живицького: “Подивився відео, про яке Ви запитували, як на мене, то це — нісенітниця, яка не варта коментарів. Але, через те, що там згадується працівник адміністрації, я ініціював проведення службового розслідування, результати якого обов’язково будуть публічними”.

Про результати службового розслідування досі невідомо, натомість самого Живицького президент звільнив 24 січня 2023 і публічно оголосив, що на посади голів ОВА призначатимуться “силовики”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *