Українська влада перестала наполягати на виключенні рф з футбольних змагань

Майже непомітно Росія повернулася на бігову дорогу міжнародного футболу, і, схоже, це нікого особливо не бентежить.

До такого висновку приходить провідна британська газета The Guardian.

Автор статті Джонатан Лью пише про проходження матчу між збірними Росії та Ірану, зазначаючи, що таким чином відбувається плавне повернення російських збірних у міжнародний футбол. А українська влада щодо того, що відбувається, “демонструє апатію”.

“Плавно, майже непомітно, Росія повернулася на бігову доріжку міжнародного футболу, і, схоже, це нікого особливо не турбує. Навіть Україна, яка закликала виключити Іран із торішнього чемпіонату світу за його роль у постачанні безпілотників для російських військових сил, у цьому випадку віддала перевагу апатії обуренню”, — пише The Guardian.

Британська газета констатує, що футбольні бойкоти та антиросійські спортивні санкції загалом, запроваджені щодо Росії через військову агресію, почали помітно слабшати. Солідарність з Україною, таким чином, виявилася дуже крихкою.

“Але в міру того, як бойкоти та заборони починають слабшати, а інші види спорту готуються знову прийняти Росію до своїх лав, це нагадує про крихкість солідарності у дуже складному світі. Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення допустити російських спортсменів до Ігор у Парижі наступного року. Вімблдон збирається зняти заборону на участь російських гравців наступного місяця. Тим часом російські футболісти виявляють, що краса футболу також є його бічем. Завжди є хтось ще, хто може зіграти”, — пише The Guardian.

Росія домоглася створення робочої групи за участі УЄФА та ФІФА, де наразі веде прямі переговори щодо повернення російських збірних до європейських футбольних турнірів вже цього літа.

Україну нещодавно виключили із спільної заявки з Іспанією та Португалією на проведення ЧС-2030. Місце нашої держави віддали Марокко. Жодної публічної реакції України на цей крок країн-партнерів поки що не було.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *