Боєприпаси зі збідненим ураном для України – у США відповіли на звинувачення Росії

Велика Британія планує передати Україні снаряди з збідненим ураном, призначені для танків Challenger 2, у Росії з цього приводу вибухнула чергова істерика. У США заявили, що снаряди зі збідненим ураном є звичайним типом боєприпасів, а заяви РФ про них як крок до ескалації – безпідставні.

Про це повідомив координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

Боєприпаси з збідненим ураном досліджували щодо їхнього впливу на здоров’я людей. Це не радіоактивна загроза. Вони і близько не становлять ядерної загрози. Це звичайний тип боєприпасів, який використовується через його бронебійні властивості”, – пояснив він.

Читайте також: Бронебій проти істерики: як ЗСУ будуть застосовувати снаряди зі збідненим ураном

При цьому Кірбі наголосив, що США не надають Україні боєприпасів із збідненим ураном. Він також дав радикальну пораду для росіян, які не перестають скиглити про небезпеку таких боєприпасів і нібито ескалацію з боку Заходу та України.

“Якщо Росія глибоко стурбована здоров’ям своїх танків та своїх танкістів, то найбезпечніший для них варіант – перемістити їх через кордон та вивезти з України“, – резюмував Кірбі.

Як писав “Апостроф”, майор 103 бригади ТРО ЗСУ, депутат Львівської облради Олександр Ганущин розповів, скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги.

  • Вас також може зацікавити:

Мільйон помст на голови ворогів: ЄС затвердив постачання снарядів Україні

Мільярда євро буде мало: Резніков розповів, скільки Україні потрібно снарядів і скільки вони коштують

Україна почала виробляти 152-мм снаряди: фото та відео

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *