Війна проти України – компанії з Китаю продавали до Росії бронежилети та зброю

Минулого року кілька китайських компаній відправили російським підприємствам тисячу штурмових гвинтівок, а також деталі для безпілотних літальних апаратів та бронежилети.

Про це пише видання Politico, яке вивчило митні та торгові дані.

Зазначається, що постачання товарів із КНР до РФ відбувалося у червні-грудні 2022 року, тобто під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Врятувати Кремль від поразки: навіщо Пекін зайнявся “миротворчістю”

Наприклад, найбільший оборонний підрядник China North Industries Group Corporation Limited у червні 2022 року відправив гвинтівки CQ-A, створені за зразком M16, російської компанії “Техкрим”, яка щільно співпрацює з Міноборони РФ.

CQ-A проходили за документами як “цивільні мисливські гвинтівки”, проте їх використовує воєнізована поліція самого Китаю, а також армії Філіппін, Південного Судану та Парагваю.

У свою чергу, компанія Da-Jiang Innovations Science & Technology Co, яка знаходиться під санкціями США, у листопаді та грудні через Об’єднані Арабські Емірати відправила акумулятори та камери для БПЛА.

Крім того, РФ імпортувала бронежилети від китайської компанії Xinxing Guangzhou Import & Export Co. Також у грудні Росія завезла понад 800 тонн бронежилетів на суму близько 10 мільйонів доларів, виготовлених турецькою компанією Ariteks.

Хоча митні та торгові дані не свідчать про те, що Пекін спеціально продає Москві зброю для підтримки її військових зусиль, вони показують, що Китай постачає обладнання “подвійного призначення”, тобто які також можуть бути використані й на війні проти України, пише Politico.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що британський прем’єр-міністр Ріші Сунак назвав Китай “системною загрозою” світовому порядку.

  • Вас також може зацікавити:

Китай готується до розпаду РФ? Влада опублікувала карту з “віджатою” росіянами територією

Чому візит Лукашенка до Китаю вигідний для Путіна: думка західних аналітиків

Путін з Україною не впорався: якими були п’ять етапів китайського військового плану.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *