Збиття безпілотника США над Чорним морем – як позначиться на війні

Інцидент, який стався в Чорному морі з американським безпілотником MQ-9 Reaper, не стане причиною прямого конфлікту між США та РФ.

Такої думки дотримуються аналітики Інституту вивчення війни.

Експерти вважають, що інцидент із повітряними суднами не призведе до ескалації прямого конфлікту між країнами, оскільки російські війська на численних театрах десятиліттями використовували тактику залякування щодо американських та союзних літаків та суден, що не призводило до конфлікту.

Читайте також: Російський Су-27 отримав пошкодження після інциденту з американським безпілотником

Аналітики додають, що президенти обох країн мають повну свободу вибору щодо реагування, але подібні інциденти автоматично не ставали причиною посилення протистояння між Росією і Сполученими Штатами.

Читайте: Інцидент з російськими літаками та безпілотником США: що відомо про MQ-9 Reaper

Зважаючи на те, що глава Білого дому Джо Байден неодноразово говорив про бажання уникнути прямого конфлікту американських військових з Росією, а Кремль також багаторазово демонстрував небажання розпочати пряму війну з НАТО, немає підстав вважати, що подібні інциденти можуть призвести до ескалації, вважають в Інституті.

Як писав “Апостроф”, раніше в мережі з’явилося відео, як російський винищувач збив американський безпілотникнад Чорним морем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *