Прес-конференція Зеленського – названо найбільшу помилку України – Апостроф

Україні дуже потрібно робити кроки назустріч країнам африканського континенту, щоб налагоджувати з ними відносини. Цим потрібно було займатися багато років, але держава цього не робила.

Про це під час прес-конференції заявив президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Неприйнятна позиція: Зеленський жорстко відповів на “мирний план” Китаю по Україні

Коментуючи той факт, що шість країн під час Генасамблеї ООН не підтримали українську формулу миру, глава української держави наголосив, що ми маємо доносити до них важливу інформацію. Зеленський вважає слабкою позицією бути на відстані та залишатися осторонь. Він також наголосив, що 141 країна проголосувала “за” українську формулу світу. У цих країнах справді поважають суверенітет та територіальну цілісність, а з іншими країнами Україна зараз активно працює.

Зеленський також заявив, що наша країна має робити кроки назустріч країнам африканського континенту, оскільки цього не робили протягом останніх років.

“Мені здається це велика помилка. Тому й прийнято спеціальну програму розширення посольської присутності в регіоні. Ми згаяли час раніше — довгі роки з початку нашої незалежності і тому зараз ми воюємо за незалежність. Все це невипадково. Тобто міцного кулака партнерів в України не було. До цієї війни. І це правда. Зараз він є, але когось не вистачає. Зокрема, африканський континент і Латинська Америка” , – заявив президент.

Раніше ми писали, що Зеленський звернувся до українців у річницю війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *