Санкції проти Росії – Зеленський ухвалив рішення РНБО щодо персональних санкцій на 200 осіб

У неділю, 12 лютого, президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБОпроти 199 росіян та одного українця – колаборанта Юрія Черничука, який зараз є “директором” Запорізької АЕС.

Про це йдеться в указі українського президента № 75/2023.

Читайте також: Росія-дірява: що зробили санкції з путінською економікою

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 лютого 2023 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – зазначається в указі.

Проти цих 200 осіб запроваджується повний пакет персональних санкцій терміном на 50 років, дія яких починається від 12 лютого.

Серед росіян, проти яких запроваджено санкції – російський дипломат, один з найближчих помічників президента РФ Володимира Путіна щодо зовнішньоекономічної політики Юрій Ушаков.

Моніторити ефективність персональних санкцій, буде РНБО, СБУ та Кабмін.

Санкції передбачають:

  • блокування активів;
  • обмеження торговельних операцій/повне припинення;
  • обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України/повне припинення;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України;
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань тощо.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський своїм Указом вніс зміни до складу Ради національної безпеки і оборони, затвердивши у ній нових керівників МВС та СБУ. До персонального складу Ради нацбезпеки і оборони введено голову Служби безпеки України Василя Малюка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *