Танки Abrams для України – коли приїдуть – стала відома дата

Американські танки Abrams М1А2, про постачання яких офіційно оголосив президент США Джо Байден, прибудуть в Україну наприкінці 2023 або на початку 2024 року.

Про це пише видання The Washington Post.

Журналісти нагадують, що 31 танк Abrams М1А2, призначений для України, не буде взято зі збройних запасів США. Цю військову допомогу офіційний Вашингтон планує закупити у рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

Читайте також: Які танки будуть краще бити росіян: порівняння Abrams та Leopard

Інсайдери видання зазначають, що партія танків Abrams М1А2 прибуде до України наприкінці 2023 чи на початку 2024 року. Подібні терміни The WP пояснює тим, що Штатам доведеться збудувати нову техніку, бронь якої не складатиметься зі збідненого урану.

Інформацію про те, що постачання танків Abrams М1А2 в Україну може затягнутися на кілька місяців, також попереджав представник Білого дому національної безпеки Джон Кірбі. Топ-чиновник адміністрації президента відмовився озвучувати конкретні терміни відправки бойової техніки та заявив, що команда Джо Байдена продовжує розробляти стратегію щодо надання зазначеної військової допомоги.

Видання також стверджує, що саме голова Державного департаменту Ентоні Блінкен запропонував, як можна надати Україні Abrams М1А2, щоб канцлер ФРН Олаф Шольц не мав можливості відмовитися поставити Leopard 2. Держсекретар, за словами журналістів, у спілкуванні з президентом Джо Байденом наполягав, що техніку необхідно включити у довгостроковий пакет допомоги Києву, що змусить офіційний Берлін піти на поступки та оголосити про відправку своїх танків.

Раніше ми розповідали, що в США помітили величезний ешелон з танками Abrams та БМП Bradley.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *