Танки Abrams для України – Зеленський закликав партнерів прискорити постачання

У Сполучених Штатах Америки зафіксували пересування ешелону з військовою технікою, зокрема важкими танками Abrams і БМП Bradley, але президент України Володимир Зеленський закликав країни Заходу скоротити інтервал між прийняттям рішень про постачання танків й реальною їх передачею.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю телеканалу Sky News.

Зеленський зазначив, що частина зброї, яку пообіцяли поставити партнери, вже в Україні, але частина все ще не доїхала.

Читайте також: Україна отримає 31 танк Abrams: заява Байдена

Кількість танків та термін, коли вони до нас можуть доїхати, грають невід’ємну і надважливу роль в порівнянні з тим, яке і коли було прийнято рішення“, – сказав він.

Він також згадав про терміни поставки танків Abrams з боку США, зазначивши, що бойова техніка може прибути в Україну вже занадто пізно.

Запізно. Але я не знаю реальної ситуації на цю хвилину, коли вони повинні бути, коли Америка дасть нам Abrams. І я не знаю реально, коли саме прибудуть танки з Європи“, – сказав президент України.

Варто зазначити, що речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив CNN, що постачання танків Abrams “займе багато місяців”, відмовившись відповідати, чи вірить він, що танки розгорнуть в Україні хоча б до кінця 2023 року.

Я не хочу вдаватися в конкретику, оскільки ми досі розробляємо плани, але це займе багато місяців“, — сказав Кірбі.

Нагадаємо, як заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, Сполучені Штати можуть не встигнути вчасно поставити Україні танки Abrams до ймовірного весняного контрнаступу ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *