В Італії схвалили постачання озброєнь Україні

В Італії схвалили постачання озброєнь Україні

Фото: Unsplash
Парламент Італії остаточно схвалив допомогу Україні зброєю на 2023 рік

Італія сподівається, що неможливість перемогти змусить Росію сісти за стіл переговорів на розумних умовах.

Палата депутатів – нижня палата парламенту Італії – у вівторок, 24 січня, схвалила декрет уряду про постачання Україні військової допомоги до кінця 2023 року. Про це повідомляє Rai.
 
Таке рішення підтримали 215 італійських депутатів, проти висловилися 46. Оскільки минулого місяця документ затвердили у Сенаті, тепер він остаточно пройшов голосування у парламенті Італії.
 
 
Як заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, підтримка України Італією та міжнародною спільнотою здійснюється не для того, щоб продовжувати війну, розпочату Росією, а щоб її закінчити.
 
“Це рішення ухвалює не тільки цей уряд або ця країна, це рішення походить від міжнародного співтовариства, яке об’єдналося, щоб відповісти на крик про допомогу з боку нації, яка зазнала вторгнення іншої нації”, – сказав він.
 
Раніше стало відомо, що уряд Італії ухвалить шостий пакет військової допомоги Україні.
 
В новий пакет увійдуть керовані ракети Aspide. Імовірно, йдеться про постачання чотирьох повних комплексів, кожен із яких буде оснащений 18 ракетами радіусом дії 20 км.
 
Нагадаємо, що раніше німецькі ЗМІ повідомили, що Німеччина прийняла рішення поставити Україні свої основні бойові танки Leopard 2.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *