Актив компані відповіла на звинувачення щодо харчування військових

ТОВ “Актив компані” спростовує звинувачення щодо завищення цін на послуги з організації харчування для військових за контрактами, які укладені між компанією та Міністерством оборони.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Під час проведення закупівлі свої цінові пропозиції на розгляд МО надали більше 14 компаній та запропонували ціни від 151 грн до 162 грн за одиницю послуги. Компанія повідомляє, що ціна одиниці послуги за кожним з 8 договорів МО, в тому числі з ТОВ “Актив компані” у 2023 році складає 145,8 грн. Послуга включає вартість одного комплекту продуктів за Каталогом з переліком продуктів більше 400 найменувань (що забезпечує повноцінним харчуванням одного військовослужбовця на добу) та доставку по всій території України, зокрема, і в зону бойових дій. Відповідно до порядку застосування Каталогу продуктів харчування, МО замовляє комплекти продуктів харчування за Каталогом продуктів – це увесь перелік харчових продуктів, що входить до Каталогу продуктів, та закуповується як одне ціле. У вартість послуги також входить освіження (оновлення) фактично поставлених продуктів харчування, у яких спливає термін зберігання – заміна на аналогічні харчові продукти свіжого виробництва.

“Саме тому порівняння цін на окремих одиниць товару у будь-якому супермаркеті із вартістю у контракті – є неправильним та маніпулятивним. Окремо зауважимо, що ціна на послуги із забезпечення продуктами харчування фіксується на весь рік і не може бути збільшена у разі сезонного подорожчання тих чи інших продуктів”, – зазначають у компанії.

З початку повномасштабного вторгнення рф, Кабінет міністрів прийняв ряд нормативно-правових актів, якими було затверджений окремий порядок оборонних закупівель на час воєнного стану. Оприлюднення чинних контрактів компанії ставить під загрозу безпечну роботу її виробничих потужностей та життя і здоров’я 180 співробітників компанії.

“Актив компані” звернулася до Міноборони, депутатів Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки із закликом про розслідування витоку інформації з обмеженим доступом та про вжиття заходів убезпечення роботи підприємства. Також ТОВ “Актив компані” запрошує депутатів оборонного комітету відвідати потужності підприємства, пересвідчитись у їх наявності та якості виробництва.

“Висловлюємо щире сподівання на те, що штучно спровокований скандал у ЗМІ на основі маніпуляцій з даними та як наслідок звинувачення у нібито наявності корупційної складової в роботі нашої компанії за контрактами з МО не є спланованою провокацією, направленою на підрив обороноздатності країни. У зворотному ж випадку, компанія звертатиметься до Служби безпеки України із вимогою про всебічне розслідування цього інциденту”, – підсумовують у компанії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *