Танки Leopard для України – коли поїдуть – міністр відповів

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловився про ймовірність постачання німецьких танків Leopard 2 в Україну.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ARD.

Пісторіус заявив, що постачання Україні німецьких танків не повинно бути прив’язане до надання танків M1 Abrams.

Читайте також: Україна отримає від Заходу сотні одиниць зброї: опубліковано список

“Мені не відомо нічого щодо цього взаємозв’язку”, – заявив Пісторіус у відповідь на запитання, чи поїдуть “Леопарди” в Україну разом з танками зі США.

Відповідаючи на запитання, чи постачатиме Німеччина бойові танки без США, міністр оборони зазначив, що канцлер Олаф Шольц обговорює це питання з президентом США Джо Байденом.

“Упевнений, що ми найближчими кількома днями отримаємо рішення з цього питання. Але зараз не можу сказати, як це буде виглядати”, – резюмував Пісторіус.

Нагадаємо, у четвер, 19 січня, у німецькому парламенті збиралися голосувати за передачу Україні танків Leopard, проте депутати Бундестагу не підтримали навіть винесення на голосування цієї пропозиції партії ХДС/ХСС.

Також ми повідомляли, що Німеччина погодилася передати Україні 40 БМП Marder, батарею ППО/ПРО Patriot, 3 батареї ППО Iris-T та 3 РЛС TRML-4D, а також 2 РЛС TRML-4D та колісні САУ Zuzana-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *