Чипси Lays опинилися в пайках для російської армії

Чипси Lay’s входять до продуктових посилок для підрозділів російської армії.

Про це повідомляє сайт Kostroma.today.

У повідомленні йдеться про те, що солдати російської армії отримують продуктові посилки, частиною яких є чипси цієї марки.

Чипси Lay’s та снеки Cheetos постачаються до благодійних фондів Тульської області, РФ.

Як повідомила ще весною керівник місцевого Фонду продовольства “Русь” Ліана Горбачова, виробники постачають до фонду продукцію, яка з якихось причин вже не затребувана. За її словами, це не разова акція, а системна стала робота, в межах якої компанії щотижня передають свою продукцію благодійному фонду.

Наразі продукція Cheetos та Lay’s широко представлена не лише на російському, а й українському ринку. Ці компанії не лише не заявляли про наміри залишати російський ринок, а й реалізують там різні ініціативи в межах соціальної відповідальності бізнесу.

Cheetos та Lay’s – це не єдині бренди, які залишилися на ринку росії та продукція яких продається і в Україні. Нещодавно у скандалі фігурувала французька компанія “Бондюель” – фірма в рамках соціальної відповідальності надає гуманітарну допомогу російської армії. Перед новорічними святами компанія відправила 10 тисяч продуктових кошиків для військовослужбовців росії з вітальними листівками та закликом “Повертатися з перемогою”.

Національне агентство із запобігання корупції закликало українську владу ввести санкції проти компанії Bonduelle.

“У самій компанії наголосили, що підтримка захисників є невід’ємною частиною соціальної відповідальності бізнесу. Компанія Bonduelle не планує залишати російський ринок і продовжує сплачувати податки, збори та інші внески до російського бюджету, тим самим фінансуючи війну”, – йдеться у повідомленні НАЗК.

Деякі торговельні мережі, не чекаючи загальнодержавних санкцій, запроваджують власні обмеження для брендів-колаборантів. Так, мережі Novus і Varus вирішили вилучити продукцію французької компанії Bonduelle із полиць своїх супермаркетів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *