Звернення Зеленського 7 січня – що сказав президент – відео

Президент України Володимир Зеленський 7 січня ще раз привітав українців з Різдвом Христовим. Він наголосив, що українська мова, яка прозвучала у це свято у храмі Києво-Печерської Лаври вперше, є історичною подією щодо духовної незалежності українського народу. Це означає, що більше ніхто не буде робити українське чужим у цьому храмі.

Про це він повідомив під час свого вечірнього відеозвернення за 7 січня.

Читайте також: Без Алегрової, Петросяна та Кіркорова: Зеленський ухвалив рішення РНБО

“Дуже важливо, що у Лаврі сьогодні прозвучала і ще звучатиме щира молитва за Україну. І що ніхто більше не буде робити українське чужим у Лаврі. Українська незалежність має бути міцною в усіх її елементах. І буде такою. Назавжди. Ми з вами це забезпечуємо. І дуже важливо берегти й надалі такий настрій, який відчувався сьогодні. Настрій радості від посилення України й від здобуття історичної справедливості. Я бажаю всім українцям і українкам, щоб саме такий настрій був у нас із вами частіше”, – заявив Зеленський.

Також президент уточнив, що під час чергового засідання Ради національної безпеки і оборони України було затверджено загальний план роботи РНБО у 2023 році з пріоритетом на убезпечення української незалежності, зміцнення здатності оборонятись – “усіма кроками, які необхідні, усіма засобами, які спрацюють”.

Водночас він прокоментував введення санкцій проти російських та деяких українських медійних діячів, які підтримають або виправдовують цю загарбницьку війну, яку веде Росія проти України.

“Усі, чий голос звучить в унісон із гуркотом російської артилерії, будуть ізольовані від цивілізованого світу. І, до речі, світ сьогодні вкотре зміг переконатися, наскільки брехливі будь-які слова будь-якого рівня, які звучать із Москви. Вони щось там казали про нібито припинення вогню… Але реальність – це російські снаряди, які знову били по Бахмуту та інших українських позиціях. Укотре підтвердилося: тільки вигнання російських окупантів з української землі та ліквідація будь-яких можливостей Росії тиснути на Україну та всю Європу означатиме відновлення тиші, безпеки й миру”, – зазначив глава української держави.

Зеленський додав, що саме для цього працює уряд, на це працює допомога партнерів та таку мету має весь цивілізований світ разом з Україною.

“Сьогодні ми стали ще на крок ближчими до нашої перемоги”, – резюмував він.

Раніше ми писали, у п’ятницю, 6 січня, ЗС РФпорушили “різдвяне перемир’я”, встановлене Кремлем, і обстріляли прифронтовий Бахмут з важкої артилерії та мінометів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *