чому Кремль погрожує ядерною зброєю з Білорусі та Криму

Росія могла розмістити ядерну зброю, якою погрожує Україні та світу, в окупованому Криму та на території Білорусі, де де-факто встановлено прокремлівський маріонетковий режим. Як повідомив представник прес-служби Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов, Кремль може розглядати ці території як плацдарм для ядерних провокацій проти України. За його словами, застосування ядерної зброї з території захопленого Криму або з Білорусі стане останнім кроком діючого путінського режиму і самої РФ. Чому окупанти пішли на такий крок, читайте у колонці для “Апострофа” військово-політичного оглядача групи “Інформаційний опір” Олександра Коваленка.

По суті, нічого нового не відбувається. Ми спостерігаємо продовження ядерного шантажу України та Заходу, але лише у дещо “оновленій” формі. Російське командування йде на такі кроки через очевидні причини – провали на фронті, удари ЗСУ по військових об’єктах на території РФ, які російські війська, ППО і ФСБ щоразу не помічають, а також невдачі попередніх серій ядерних загроз.

Адже що ми спостерігали останні дні та тижні? Удари по стратегічних аеродромах на території РФ, через які російське командування було змушене перебазувати важкі літаки. Удари по Енгельсу та подібним об’єктам створили не лише логістичні незручності окупантам, а й повністю принизили РФ, як країну, яка лякає весь світ своєю ядерною тріадою і час від часу роблять ритуальні обмивання своїх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців протипожежною піною.

Причому піною поливають саме літаки, які російський ВПК ні зараз, ні в майбутньому не здатний виробляти і які для окупантів на вагу золота. Але тут цікаве й інше. За російським вторгненням спостерігає весь світ, включаючи країни, які Кремль вважає своїми історичними, екзистенційними ворогами.

Читайте також: Російські перемир’я? Ми це вже бачили багато разів – військовий експерт

І ці “стратегічні вороги” бачать протягом останніх більш ніж дев’яти місяців, як країна, армію якої вважали другою армією у світі і низка “шановних” аналітиків стверджувала, що Київ впаде через три дні, 96 годин, тиждень чи місяць, у результаті програє з тріском та ганьбою по всіх напрямках.

Країни НАТО бачать, як Москва задурно розтратила весь той потенціал, який не накопичувала насправді, а лише експлуатувала всі ці роки путінської “стабільності” радянська спадщина, і тим самим не лише залишаючись відсталою в технічному та технологічному плані країною, але деградуючою у виробничому сенсі. Багато разів говорив про це, але знову повторюся, тому що цей момент має важливе значення. Росія та її хвалений ВПК “докотилися” до того, що вони не здатні сьогодні навіть серійно випускати танки!

Звичайно, всі ці заморські “англосакси”, яких люто ненавидять Путін, Лавров, Шойгу та інші “генії геополітики”, бачать не тільки всі недоліки тактики та стратегії ЗС РФ (стару систему управління, бездарність командування), а й незмінність усіх неповноцінних складових радянської армії в нинішній російській.

Росія демонстративно тягне в Білорусі та в Крим ядерну зброю, згідно з повідомленнями нашої військової розвідки, але при цьому в РФ відсутнє сучасне ППО; або, як мінімум, відсутня професійна компонента в екіпажах зенітно-ракетних комплексів.

При цьому ми бачимо, що наша ППО та ЗСУ в цілому з перших днів війни демонструє чудеса, хоча вона є старим радянським кістяком систем малого, середнього та великого радіусу дії. У РФ начебто більш сучасне обладнання, всякі там С-400, ЗРПК “Панцир-С1” та інші там Тор-М2 і С-350.

Незважаючи на це, саме на їхній території сталася низка інцидентів, після яких казкар Конашенков заявив, що виною тому був український БПЛА “Стриж”. Вони абсолютно без сорому зізналися, що радянський, відсталий і примітивний БПЛА розміром практично з F-16, що гуде як провісник Апокаліпсису, так голосно зганьбив російську ППО, пролетівши понад 700 км і завдавши удару по стратегічному об’єкту, на якому знаходиться авіація зі складу ядерної тріади.

У військових фахівців у всьому світі, які стежать за ядерним потенціалом РФ, такі “ексцеси” з російською тріадою викликають лише сміх і далекосяжні висновки.

Міжнародні спостерігачі за війною побачили, що незалежно від того, що саме завдало удару по російським аеродромам, воно обійшло хвалену російську ППО і виконало це завдання. Зазначені спостерігачі, яких шалено боятися в Кремлі, бачать не тільки те, що “друга армія у світі” тягне до зони бойових дій в Україну танки Т-62 та гаубиці Д-1, але те, що в неї, по суті, “діряве” небо.

Хоча російські військові та ППО так само ганьбилися у Сирії, Лівії. Російська система ППО показала себе вкрай погано в Карабаху. Ракетний крейсер “Москва” ніби являв собою насамперед об’єкт морського базування ППО, що прикриває все чорноморське угруповання окупантів від ударів ракетною зброєю. У результаті такого удару з повітря він і затонув. ЗРК “Тор-М2” мав прикрити судно “Василь Бех” від ракетних ударів, але не зрослося.

Про прикриття так званих “вишок Бойка” можна і не згадувати у ситуації, коли російське командування не може повноцінно прикрити свої ядерні сили.

До цього мала місце провальна російська інформаційна спецоперація “Україна готує “брудну” бомбу!”, але й вона швидко добігла кінця. Російська пропаганда спробувала запустити наратив, що Москва нібито запобігла застосуванню Україною “брудної” бомби, але все швидко затихло.

Самі придумали, самі “запобігли” так само як із Чорнобильською АЕС, Запорізькою АЕС, тактичною ядерною зброєю та Каховською ГЕС, це дешевий шантаж на рівні фарсу, який все більше дратує Захід. Замість того, що хоч якось увімкнути мізки, російське командування (мабуть, щоб ще більше розсмішити) потягло боєголовки до Лукашенка і в тимчасово окупований Крим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *