Ломаченка внесли до списку зрадників України – що відомо

Ексчемпіон світу з боксу Василь Ломаченко потрапив до Реєстру держзрадників за поширення наративів російської пропаганди.

Про це повідомили в громадському русі “Чесно”.

Боксера Ломаченка внесли до Реєстру держзрадників через його публікацію відео в інстаграмі з проповіддю архієрея УПЦ Московського патріархату Чернівецько-Буковинської єпархії митрополита Лонгіна, який заявив, що нібито “українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви господньої та проти українського народу”.

Читайте також: Філія пекла: в церкві Кривого Рогу знайшли докази роботи УПЦ МП на Путіна

Подібний наратив – це повторення меседжів російської пропаганди з приводу низки обшуків, здійснених Службою безпеки України в приміщеннях Московського патріархату з метою недопущення використання релігійних громад як осередку поширення ідей “русского мира” й запобіганню антиукраїнській діяльності там.

Разом з цим Василь Ломаченко закликав підписників “показати, наскільки вони вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому”, наголошуючи, що “справжній православний проявить себе саме в найважчу хвилину для нашої церкви”.

У зв’язку з цим боксера почали критикували в коментарях за відверту підтримку тез російської пропаганди, після чого він опублікував ще один пост зі словами: “Той, хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає. Усі мають вуха, але не всі мають вуха, щоб слухати”.

“Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей, і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і шахеди”, — пояснила лідерка руху “Чесно” Віта Думанська.

Як відомо, раніше Ломаченко у своїх інтерв’ю розповідав, що вважає українців, росіян і білорусів одним народом і не розуміє, що Україна, Росія і Білорусь це окремі держави зі своїми кордонами.

До того ж боксер у грудні опублікував фото Митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого ввела санкції РНБО. Водночас він вітав своїх підписників з Днем ЗСУ й долучився до тероборонців Білгорода-Дністровського на початку повномасштабної війни.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що підписники Василя Ломаченка розкритикували боксера за його відмову засуджувати Росію за скоєні злочини проти України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *