Держдеп стурбований партнерством Китаю з РФ – CNN

Держдеп стурбований партнерством Китаю з РФ - CNN

Фото: РИА Новости
Володимир Путін і Сі Цзіньпін

Переговори Путіна і Цзіньпіна викликали стурбованість у США, де вважають, що поведінка Пекіна показує, що він, як і раніше, інвестує у тісні зв’язки з Росією.

Представник Держдепартаменту США заявив про стурбованість через “союз Китаю з Росією” після телефонних переговорів російського президента Володимира Путіна та китайського лідера Сі Цзіньпіна. Про це у п’ятницю, 30 грудня, повідомляє CNN.
 
“Пекін стверджує, що він нейтральний, але його поведінка ясно показує, що він, як і раніше, інвестує у тісні зв’язки з Росією”, – сказав представник у коментарі американському телеканалу.
 
Він нагадав, що США та Європа попередили КНР про наслідки надання Росії військової допомоги у її війні проти України або систематичної допомоги в обході санкцій. Чиновник додав, що Вашингтон уважно стежить за діями Пекіна, а “ті, хто стане на бік Москви у цій несправедливій війні, неминуче опиняться на неправильній стороні історії”.
 
“Світ спостерігає за тим, які країни відстоюють принципи свободи, самовизначення та суверенітету, а які мовчазно підтримують Росію у її навмисній та неспровокованій війні”, – сказав представник.
 
Нагадаємо, Путін запросив голову КНР Сі Цзіньпіна навесні 2023 року до Москви. Про це йшлося під час онлайн-зустрічі Путіна та Сі.
 

У КНР стурбовані поразками Росії – ЦРУ

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *