Перемир’я між Україною та Росією – політолог пояснив, на яких умовах воно буде

Генерал Бундесверу та НАТО Ганс-Лотар Домрезе, говорячи про війну в Україні, зазначив, що Київ та Москва нібито готуються до перемир’я.

Що може означати така заява військового, котрий представляє західний пул експертів, та чи згодиться Україна в принципі на якісь кроки до перемир’я, “Апостроф” поцікавився у політолога Олексндра Палія.

На думку Палія, прийнятними умовами для початку переговорів з росією Україна вважатиме лише той факт, коли окупаційні війська будуть повністю витіснені за межі України – за кордони станом на 1991 рік.

Лише після того, як російські війська будуть витіснені за межі кордонів України і для того, щоб українські збройні сили припинили завдавати уражень по території росії, де на той час вже будуть знаходитись точки скупчень ворога, от тоді й можна буде говорити про якусь підготовку перемир’я. Жодного іншого варіанту для початку підготовки перемовин про перемир’я не може бути“, – сказав Палій.

Читайте також: Вирішальний 2023 рік: експерти озвучили п’ять сценаріїв перемоги України

Він також висловив переконання в тому, що навряд чи вищезгаданий генерал висловлює думку західних партнерів України стосовно перспектив війни.

Навряд чи цей генерал є одним із тих, через кого колективний Захід дозовано просуває тези про перемир’я. Спостерігаючи за тим, що говорять в США дуже впливові в українській тематиці люди, то вони говорять виключно про перемогу України та необхідність забезпечення цієї перемоги. Адже в той момент, коли Україна вижене окупантів за кордони, то росія продовжуватиме обстріли території України. І, відповідно, Україна буде “гасити” ті осередки, звідки з території росії будуть йти обстріли. І от для того, щоб на якомусь етапі припинити цю прикордонну війну, Україна та росія можуть заключити перемир’я. На даному ж етапі жодних кроків до перемовин Україна не повинна робити. Окрім кроків з визволення власних територій. Бо росія – це країна, яка не розуміє компромісів, а розуміє лише силу. Тому й треба говорити з росією виключно з позиції сили“, – підсумував Палій.

Раніше ми писали, якою, за словами політика, буде війна 2023 року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *