Розслідування проти нардепів від ОПЗЖ – ГБР озвучило деталі

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження проти всіх депутатів, які входили до фракції вже забороненої “Опозиційна платформа – За життя” у Верховній Раді.

Про це повідомив військовий ЗСУ, один із засновників партії “Демсокира” Юрій Гудименко.

Моя заява проти депутатів ОПЗЖ доручена слідчим Головного слідчого управління ДБР для проведення досудового розслідування. Стаття 111 ККУ (“Державна зрада”). Відомості внесено до ЄРДР. Льовочкін. Шуфрич. Кальцев. Королевська. Бойко. Та інші. Спите?“, — написав Гудименко.

Читайте також: На курорті в Чехії помітили одного з лідерів ОПЗЖ: фото

У свою чергу спікер Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян підтвердила Суспільному відкриття кримінального провадження, однак не повідомила, проти кого саме було порушено справу.

Можу підтвердити лише те, що кримінальне провадження, це одне кримінальне провадження, відкрито офісом Генерального прокурора за зверненням громадянина України. Цим досудовим розслідуванням займаються ДБР. Правова оцінка буде надана в процесу досудового розслідування. Тільки розпочато“, — сказала представниця правоохоронного органу, який розслідує кримінальні провадження, в яких фігурують зокрема найвищі службовці.

Сам Гудименко оприлюднив лист від Офісу Генпрокурора та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У виписці ЄРДР йдеться, що депутати “ОПЗЖ” сприяли Росії у підривній діяльності проти України, висловлювали офіційну позицію країни-агресора щодо України під час воєнного стану.

Нагадаємо, що “Схеми” виявили у Підмосков’ї житло Наталії Королевської, яке вона приховувала протягом 16 років.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *