Обшуки у Резніченка – у чому підозрюють голову Дніпропетровської ОВА

У понеділок, 26 грудня, детективи НАБУ проводять серію обшуків у Дніпрі у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної з “Великим будівницством”. Серед них був і голова Дніпропетровської ОВ Валентин Резніченко.

Про це повідомляють “Схеми” з посиланням на свої джерела серед правоохоронців.

Читайте також: На житло переселенцям немає, а дороги будуємо: чому в асфальт катають мільярди під час війни

Три різні джерела повідомили журналістам, що обшукувати чиновників почали в понеділок вранці. Детективи проводять слідчі дії у приміщенні Дніпропетровської ОВА – кабінеті самого голови Дніпропетровської ОВА та Департаменті житлово-комунального господарства, яке відповідає за закупівлю “Великого будівництва”.

Крім того, не забули і про підрядників ДОВА, обшукали приміщення фірми “Будінвестінжиніринг”, на виробничих підприємствах та у пов’язаних осіб.

Інформацію про обшуки поки що НАБУ, САП та Дніпровська ОВА не коментують.

Раніше журналісти поділилися розслідуванням про зв’язок між головою ОВА Резніченка та компанією, на яку ДОВА з початку весни 2022 року направила 1,5 млрд гривень та держбюджету. Їх мали витратити на відновлення доріг у регіоні, після чого САП відкрила кримінальне провадження за статтями “зловживання владою або службовим становищем” та “легалізація майна, отриманого злочинним шляхом” .

Нагадаємо, раніше “Апостроф” розповів про те, що на Дніпропетровщині “Велике будівництво” відновило дорогу від Верхньодніпровська до Божедарівки .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *