Болгарія розпочала передачу військової допомоги Україні

Болгарія розпочала передачу військової допомоги Україні

Фото: Міноборони Болгарії
Еміль Ефтімов розповів про військову допомогу Україні

Хід переговорів чи надання військової допомоги має залишатися конфіденційним, зазначив начальник оборони країни адмірал Еміль Ефтімов.

 

У Болгарії розпочалася логістична операція з відправки військової та військово-технічної допомоги в Україну. Про це повідомила прес-служба болгарського Міноборони у п’ятницю, 23 грудня.

“З сьогоднішнього дня здійснюватиметься логістична операція, в рамках якої схвалена Національними зборами (парламентом – ред.) допомога буде направлена в Україну”, – сказала заступник міністра оборони Катерина Граматикова.
 
Зокрема начальник оборони країни адмірал Еміль Ефтімов зазначив, що перебіг переговорів або надання військової допомоги повинні залишатися конфіденційними.
 
“Дізналися висновки про перебіг бойових дій в Україні – не лише на основі застосованої тактики та техніки, а й системи матеріально-технічного забезпечення, стану та можливостей ОПК як у нашій країні, так і у союзників по НАТО та ЄС. На цій основі ми запропонували певний набір озброєння та техніки”, – заявив він.
 
Також повідомляється, що Болгарія розраховує отримати від західних союзників військову техніку замість тієї, що передається зараз армії України.
 
Нагадаємо, 16 грудня парламент Болгарії остаточно затвердив угоду про постачання Україні зброї, військової техніки та боєприпасів. При цьому перелік не розголошується.
 
При цьому президент Болгарії Румен Радєв засудив парламент за військову допомогу Україні. Він висловив жаль, що за конституційними нормами не зміг ветувати рішення депутатів, які нібито “розпалюють війну”.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *