Візит Зеленського до США – як може позначитися на війні

Закордонні візити українського президента Володимира Зеленського під час війни можуть мати на меті лише підсилення обороноздатності, скажімо, як рішення про постачання ЗРК Patriot.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла голова напряму “Регіональна безпека та дослідження конфліктів” Фонду демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва, дослідниця Лондонської школи економіки та політичних наук Марія Золкіна.

Також, за її словами, іншим важливим приводом можуть бути сигнали суспільствам інших країн для посилення підтримки України, оскільки російська пропаганда почне роздмухувати незадоволення в суспільствах щодо допомоги Києву.

Читайте також: Допоможемо перемогти: Байден зробив заяву після переговорів з Зеленським

Кремль розраховує на гру в довгу на інформаційному полі. Зараз вони роздмухують тему, що інфляція пов’язана з війною і підтримкою України. Вони розраховують на те, що з часом такі гасла заходитимуть краще. Проте поки що вони не досягають мети, оскільки такої масштабної кризи, як розраховують росіяни, в Європі немає. Тому навряд чи вдасться змінити позиції урядів“, – вважає експерт.

Для України ж дуже важливо зберегти двопартійну підтримку України в США, зауважила Марія Золкіна, наголосивши, що візит Зеленського був дуже важливий для спілкування з представниками федерального законодавчого органу, оскільки склад Конгресу з січня зміниться.

Це не зупинить підтримку України, проте можуть виникнути перепони у вигляді додаткових перевірок. А для нас важливо не втрачати темпу“, – підкреслила вона.

Нагадаємо, що виступ президента України Володимира Зеленського в Конгресі США став однією з найкращих промов, що прозвучали у стінах Капітолія.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *