Зустріч Путіна та Лукашенка – Жебрівський зазначив, що головне має зробити Україна

Російський диктатор Володимир Путін відвідав Мінськ та зустрівся із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Цю зустріч варто проінтерпретувати її через психологічні портрети.

Таку думку висловив Павло Жебрівський, голова Бойового братерства України в ефірі Апостроф TV.

“Якщо Путін уявляє себе новим “Петром I”, для якого не має значення кількість загиблих росіян. А Лукашенко – це досі такий собі “голова колгоспу”, який готовий навіть померти, але головне щоб з синами, особливо з Колєнькою, все було гаразд, через це він петлятиме як зможе”, – зазначив він.

За словами Жебрівського, для Путіна важливою є дата 30 грудня, сторіччя утворення СРСР – він хоче утворення квазі-СРСР з Білоруссю, Пвіденною Осетією, Абхазією, Придністров’ям та іншими анклавами – над цим питанням він точно працював у Мінську, як і над тим, щоб застосувати ЗС Білорусі проти України.

“В контексті зустрічі диктаторів варто знову нагадати: нам важливо розірвати дипстосунки з країною-співагресором Білоруссю, бо є таке враження, наче хтось продовжує бізнес з Мінськом, попри захід військ 24 лютого з території Білорусі та постійні обстріли звідти ж”, – наголосив голова Бойового братерства України.

Читайте також: Мінський вояж: на що Путін уламує Лукашенка

Втім, на його думку, максимум, чого добився Путін від Лукашенка на даному етапі – той поставив на чергування кілька комплексів С-400 та “Іскандери”, більше Лукашенко зробить тільки якщо буде безспосередня загроза його сім’ї.

“Щодо України, то ми маємо не лише розірвати дипстосунки, а і наносити упереджувальні удари по аеродромам, де базується росавіація, зокрема Мачулищам. Вони мають відчути подих війни на своїй території, як і росіяни”, – резюмував Жебрівський.

Як повідомляв “Апостроф”, на думку аналітиків ISW, Лукашенко, ймовірно, відмовив главі Кремля у подальших інтеграційних поступках та прямому вступі у війну в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *