Виступ Зеленського 18 грудня – що сказав президент – відео

Україна ініціює проведення цієї зими спеціального саміту, який може допомогти завершити повномасштабну війну.

Про це у традиційному відеозверненні заявив очільник держави Володимир Зеленський.

За його словами, під час проведення Ставки Верховного головнокомандувача розглянули ситуацію на Донбасі, де ЗС РФ продовжують знищувати українські міста. Зеленский нагадав, що системи ППО – пріорітет для України, оскільки сучасне озброєння дозволить захистити небо та запобігти черговим ракетним ударам окупантів.

Читайте також: Росія не шкодує грошей на війну: відеозвернення Зеленського

Очільник держави також зазначив, що спеціально до фіналу Чемпіонату світу з футболу, який 18 грудня проходив у Катарі, підготував промову, але керівництво ФІФА не дозволило її транслювати.

“Хоч ФІФА й заблокувала це звернення для показу на стадіоні перед фінальною грою в Катарі, але світ усе одно почув наш заклик. Наші футболісти поширили відео… Ярмоленко і вся збірна України, Шевченко, Шовковський, Модрич, Срна, Гвардіола, Рац і багато-багато інших прекрасних гравців. Я дякую всім! Держави-партнери підтримали. Тисячі світових ЗМІ поширили. Ми готуємо вже цієї зими спеціальний саміт. Саміт заради миру. Для нашої країни й для будь-якого іншого народу, який може зазнати такої ж агресії, такого ж терору, як Росія принесла на нашу землю”, – продовжив Зеленський у відеозверненні.

Українська формула миру, за словами президента, містить 10 чітких пунктів, які дозволять створити глобальну архітектуру безпеки у світі. Більш того, як запевняє Зеленський, ця ініціатива дозволить Україні повернути свободу та окуповані Росією території. Саме тому президент закликає лідерів Заходу взяти участь у новому саміті, аби потенційні агресори та диктатори, накшталт Володимира Путіна, не наважувалися розпочинати війни.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленский різко висловився про Путіна і заявив про готовність до поєдинку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *