Китай може напасти на Тайвань у 2027 році – прогноз глави ЦРУ

Голова КНР Сі Цзіньпін, якого було переобрано генеральним секретарем Комуністичної партії 22 жовтня, уважно стежить за поганим військовим результатам Росії у війні в Україні. Водночас він готується до власної війни, зокрема, доручив своєму військовому керівництву бути готовим до 2027 року розпочати її.

Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс в інтерв’ю американській телекомпанії PBS.

Читайте також: Японія рекордно нарощує військову міць: на це вплинув “український прецедент”

За його словами, за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, на зимових Олімпійських іграх у Пекіні глава РФ Володимир Путін та глава КНР “проголосили безмежну дружбу”, але Китай не готовий допомагати Путіну у цій війні. Водночас Сі уважно стежить за її перебігом та має свої плани.

“Я думаю, що жоден іноземний лідер не приділяв таку пильну увагу цій війні та поганим військовим результатам Росії, ніж Сі Цзіньпін, коли він думає про власні амбіції на Тайвані та в інших країнах”, – уточнив Бернс.

Зокрема, глава КНР готується до війни, яка може статись, якщо російський диктатор досягне своєї мети в Україні.

“Ми знаємо, що він також доручив своєму військовому керівництву бути готовим до 2027 року розпочати війну. Що далі ми заходимо в поточне десятиліття, то більшими є ризики військового конфлікту”, – заявив директор ЦРУ США.

Нагадаємо, лідери США та Китаю виголосили свої заяви на двосторонній зустрічі на саміті G20 в Індонезії. “Апостроф” розповів, про що вони домовились.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *