Євроінтеграція України – Угорщина змінила своє рішення

Угорщина, відома своїми заграванням з країною-терористкою Росією, виступила за пришвидшений вступ України в Європейський Союз. Водночас вона сподівається зберегти тісні зв’язки з росіянами.

Про це повідомив головний радник прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан в інтерв’ю для Bloomberg.

За його словами, позиція Угорщини ґрунтується на ідеї взаємозв’язку.

Читайте також: ЄС оголосив про новий пакет санкцій проти Росії: що до нього входить

Тому ми не повинні відокремлювати себе одне від одного”, – пояснив Балаш Орбан.

У зв’язку з цим Будапешт переконаний, що Єврокомісія мусить діяти так, аби рух України до ЄС був якнайшвидшим. До того ж Угорщина підтримує і вступ Сербії до політичного блоку

“Ми сподіваємося, що це (членство України в ЄС – ред.) станеться якомога швидше. А країни-члени повинні тиснути на Єврокомісію, щоб прискорити цей процес”, – наголосив радник угорського прем’єра.

Утім, ще нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав ЄС скасувати всі санкції проти країни-агресорки Росії й підтримував найтісніші серед усіх країн блоку зв’язки з Москвою унаслідок залежності від її енергоресурсів.

До того ж угорська сторона тривалий час блокувала виділення допомоги Україні від ЄС на суму 18 млрд євро, однак європейським політиком все ж вдалося надати Києву цю макрофінансову допомогу.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Віктор Орбан оскандалився, надягнувши шарф із зображенням “Великої Угорщини”, до складу якої “включили” частини територій України та Румунії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *