Турнірні таблиці ЧС-2022 – усі групи чемпіонату світу-2022

Груповий турнір чемпіонату світу-2022 вийшов на фінішну пряму. Залишилось зіграти 16 матчів, у яких визначаться усі учасники 1/8 фіналу.

Дивіться на “Апострофі” актуальні турнірні таблиці ЧС-2022 та розклади у групах перед третім туром.

На даний момент відомі вже три учасники плей-офф – це Франція, Бразилія та Португалія.

Дивіться: Календар чемпіонату світу з футболу 2022 – розклад і результати усіх матчів

Група А

Нідерланди виграли групу, а Сенегал, обігравши у заключному турі Еквадор, став другим.

Група В

29 листопада: Іран – США, Уельс – Англія

Англійцям, щоб вийти з групи, достатньо не програти Уельсу. А щоб посісти перше місце, треба перемагати. Щоправда, є варіант, за якого англійці залишаться першими навіть програвши сусідам. Це станеться, якщо у паралельному матчі буде нічия, а англійці програють із різницею не більше 3 голів.

Уельсу ж, щоб вийти до 1/8 фіналу, недостатньо просто перемогти. Їм також потрібна нічия у грі Іран – США.

Штати вийдуть із другого місця, якщо виграють. А якщо англійці програють, то США будуть першими. Є й фантастичний сценарій, США перемагають із різницею у 5 м’ячів, а англійці грають унічию.

Іран – азіати вийдуть із групи, якщо не програють. Іран буде першим, якщо обіграє американців, а англійці втратить очки у грі з Уельсом.

Група С

30 листопада: Польща – Аргентина, Саудівська Аравія – Мексика

Поляки виграють групу, якщо обіграють Аргентину, а також зіграють у нічию за умови, що Саудівська Аравія не обіграє Мексику. У будь-якому випадку, непрограш гарантує полякам місце у плей-офф. У разі мінімальної поразки від аргентинців поляки пройдуть далі, якщо Мексика обіграє аравійців із різницею лише в один гол.

Аргентині треба перемагати, щоби виграти групу. Нічиєї вистачить для другого місця, якщо аравійці не виграють, або Мексика не виграє з різницею в 4 м’ячі.

Саудівська Аравія вийде у плей-офф, якщо обіграє Мексику. Нічия виведе аравійців у плей-офф, якщо Аргентина програє.

Мексиканцям потрібно обов’язково перемагати. А якщо в паралельному матчі буде нічия, то мексиканців влаштує перемога з різницею 4 м’ячі, щоб обійти Аргентину.

Група D

30 листопада: Туніс – Франція, Австралія – Данія

Франція збереже перше місце, якщо не програє. А якщо Австралія не обіграє данців із різницею в 4-5 голів, то й у разі поразки французи залишаться першими.

Австралійцям бажано перемогти, щоб вийти у плей-офф. Нічиєї Австралії не вистачить, якщо у паралельному матчі Туніс обіграє французів.

Данії та Тунісу треба перемагати. Якщо перемоги здобудуть обидві команди, то вищою буде та, яка виграє свій матч з більшим рахунком. За перемог з однаковою різницею вищою буде Данія.

Туніс не влаштує перемога Австралії. Тоді африканці не підіймуться вище третього місця.

Група E

1 грудня: Японія – Іспанія, Коста-Ріка – Німеччина

Іспанія гарантовано буде першою, якщо переможе, або зіграє внічию і в паралельному матчі буде нічия. У разі поразки іспанці будуть другими, якщо Коста-Ріка не обіграє німців. Вибачте, та у велику перемогу Німеччини над костаріканцями віриться важко.

Японія займе перше місце, якщо обіграє іспанців. Нічиєї Японії вистачить для виходу з групи, якщо в паралельному матчі буде нічия, або якщо Німеччина переможе з мінімальним рахунком, при цьому команди матимуть ідентичну різницю м’ячів.

Коста-Ріка гарантовано вийде із групи, якщо обіграє німців. У разі нічиєї, костариканці пройдуть далі, якщо Іспанія обіграє японців.

Німеччині потрібно перемагати та отримати сприятливий результат у паралельному матчі. Це поразка Японії, чи нічия Японії. У другому випадку німці пройдуть далі, якщо переможуть із різницею у плюс два голи. За мінімальної перемоги Німеччини та нічиєї Японії, потрібно буде рахувати різницю м’ячів. Є й фантастичний варіант. Велика перемога Німеччини та поразка Іспанії. Але зараз у німців різниця –1, а в іспанців +7.

Група F

1 грудня: Хорватія – Бельгія, Канада – Марокко.

Лобова зустріч Хорватія – Бельгія вирішить багато. Бельгійцям треба перемагати, хорватів влаштує і нічия. Якщо Хорватія програє, то пройде далі, якщо Канада обіграє Марокко – тоді рахуватимемо різницю м’ячів.

Марокко достатньо не програти канадцям, щоб вийти із групи.

Бельгійцям потрібно перемагати для виходу до плей-офф. Бельгії вистачить і нічиєї, якщо невмотивована Канада обіграє Марокко з різницею в 3 м’ячі.

Група G

2 грудня: Сербія – Швейцарія, Камерун – Бразилія.

Бразилія залишиться першою, якщо не програє Камеруну. Якщо Бразилія програє, а в паралельному матчі Швейцарія обіграє Сербію, тоді доля першого другого місця визначиться різницею м’ячів.

Швейцарія вийде з групи навіть із нічиєю, якщо Камерун не обіграє Бразилію.

Сербії та Камеруну для виходу до плей-офф із другого місця необхідно перемагати. Якщо обидві команди виграють, друге місце буде визначено за різницею м’ячів.

Група H

2 грудня: Республіка Корея – Португалія, Гана – Уругвай

Португалія втратить перше місце, якщо програє Кореї, а Гана обіграє Уругвай. Тоді португальці можуть бути другими за різницею м’ячів.

Гана вийде із групи у разі нічиєї. При цьому якщо Корея обіграє португальців із різницею у 2 м’ячі, то Гана буде третьою.

Кореї та Уругваю необхідно перемагати для виходу до плей-офф з другого місця. Якщо обидві команди виграють, друге місце буде визначено за різницею м’ячів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *