Без наметів та автоматів. У РФ нові бунти чмобіківСюжет

Без наметів та автоматів. У РФ нові бунти чмобіків

Фото: соцсети
В Росії бунтують солдати

Мобілізовані росіяни влаштовують бунти проти нелюдського ставлення до них з боку військового командування.

Щотижня в соцмережах з’являються нові відео того, як “чмобікі” (частково мобілізовані) у різній формі висловлюють претензії до свого командування. Ситуація в російській армії погіршилася з першим снігом та приходом морозу.

У лісі без наметів

Напередодні у соцмережах з’явилося відео, на якому натовп мобілізованих росіян намагається зігрітися у лісі без наметів та зимового спорядження. Як повідомляється, за таких умов солдати РФ знаходяться у Воронезькій області.

На відео видно, що людей кинули на мороз серед лісу. Як повідомив оператор відео, мобілізовані очікують на подальші вказівки свого керівництва. Видно, що новобранці вже замерзли, а їхній настрій є досить песимистичний, кажуть “лейтенант накаже всім залишатися тут”. Тобто самі солдати впевнені, що їх залишили напризволяще.

Мобілізовані розводять багаття, щоб зігрітися, а також із харчової плівки будують “будинки”. На відео також можна побачити гамаки.

Без підготовки

Ще один бунт трапився у Томську. Мобілізовані записали гнівне відеозвернення до влади РФ. Цього разу новобранці поскаржилися на обман офіцерів, котрі обіцяли їм службу у територіальній обороні на території Росії. Але пізніше випливло, що ними поповнять стрілецький підрозділ ЗС РФ. Однак цей факт ховався до останнього.

Мало того, що вони стануть “гарматним м’ясом” на війні в Україні, то їм за два тижні “навчання” не показали жодного автомата.

“Нам, б*дь, офіцери брехали в обличчя, що ми тероборона. У результаті зараз вийшов підполковник і сказав, що у нас стрілецький підрозділ. Ми штурмовики. Ми штурмовики, б*дь, не тероборона! А нам зараз тільки про це (сказали). Нам брехали! Автомати жодного разу не тримали за два тижні. Сьогодні прийшли на полігон метати гранати, б*дь. Сказали, гранат немає. Не дали навіть автобус назад, ми пішки з полігону прийшли сюди. 10 км. Як з такими офіцерами, на**й, воювати? Вони продадуть там же нас в Україні! Ху*си!”, – кричали солдати.

Перша кримінальна справа

У Підмосков’ї 13 листопада у парку Патріот мобілізовані також влаштували бунт. Зокрема, новобранець Олександр Лешков вилаяв командувача частиною. На відео, оприлюдненому в мережі, солдати сварять підполковника Дениса Мазанова за те, що замість реальної підготовки до бойових дій їх вчать ходити строєм і стріляти по уявних цілях, а також скаржаться на відсутність необхідного спорядження.

“Влаштовуємо … знає що. Це імітація стрільб, імітація навчань. Приходь тут постріляти, заряд тут два ріжки, зобрази тут уявного противника на танковому полігоні – тра-та-та!” – обурювався на відео Лешков, звертаючись до підполковника, що стоїть поруч.

На відео Лешков ображає офіцера і заявляє, що говорить від імені інших мобілізованих. Якогось моменту на відео офіцер штовхає мобілізованого, солдат штовхає його у відповідь.

За версією слідчих, конфлікт почав мобілізований Лешков – він нібито вдарив у груди підполковника і образив його, закликаючи товаришів по службі не виконувати накази. 15 листопада Одинцовський гарнізонний військовий суд ув’язнив Лешкова під варту, йому загрожує до 15 років в’язниці.

“Качай режим!”

Нагадаємо, що перший масштабний бунт стався 6 листопада у Казані. Новобранців не влаштували нелюдські умови на танковому полігоні. Там не було дров, води та їжі. Останньою краплею стали видані іржаві автомати.

Коли на полігон прибув генерал, мобілізовані оточили намет і зажадали, щоб командир “забирався”.

“А ну-ка, давай-но, у*буй звідси”, “Пі*рас!” – скандували росіяни.

Коли генерал вийшов з намету і спробував розпочати діалог, солдати почали закидати його різними предметами та скандували “Нах*й!”, а також “Качай режим!”

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *