Британія передала Україні додаткові ракети

Британія передала Україні додаткові ракети

Фото: Tayfun Salc?/Zuma/Rex/Shutterstock
Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес

Великобританія вже підготувала понад 7400 новобранців та понад 60 молодших командирів Збройних сил України.

Великобританія надала Україні близько тисячі додаткових ракет класу “земля-повітря” для протидії російській загрозі українській інфраструктурі. Про це у середу, 9 листопада, повідомляє сайт британського уряду.
 
Зазначається, що про передачу додаткового озброєння повідомив міністр оборони Бен Воллес під час візиту до місць навчання українських військовослужбовців у Великій Британії.
 
“Великобританія передає зенітні ракети у відповідь на прохання України посилити засоби її протиповітряної оборони та захист її критично важливої ​​інфраструктури, яка постійно зазнає атак з боку Росії”, – зазначив він.
 
За його словами, передані зенітні комплекси, що складаються з пускових установок та ракет, можуть бути використані у поєднанні з наявними можливостями Збройних Сил України та здатні збивати такі повітряні цілі, як російські безпілотники та крилаті ракети.
 
“Зобов’язання надати ще сотні ракет класу “земля-повітря” є продовженням нашої оборонної підтримки України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконної поразки критично важливих об’єктів національної інфраструктури”, – сказав Уоллес.
 
Минулого тижня стало відомо, що близько 9000 українських новобранців отримали понад 40 одиниць стандартного та зимового спорядження від армії Британії.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *