В Ізраїлі пояснили, чому не дають Україні ППО

В Ізраїлі пояснили, чому не дають Україні ППО

Фото: Unsplash
В Ізраїлі кажуть, що не можуть надати Україні ППО

Ізраїль уже направив Україні гуманітарну допомогу та медичне обладнання, але відмовляється постачати будь-яке озброєння.

Ізраїль не має виробничих можливостей для постачання Україні систем протиповітряної оборони, про які вона просить. Про це у середу, 9 листопада, заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, якого цитує The Jerusalem Post.
 
“Зрозуміло, що навіть якщо ми змінимо нашу політику, неможливо спустошити наші запаси систем протиповітряної оборони. Ми щодня перевіряємо, що можна зробити і як ми можемо розширити нашу допомогу, але ми не повинні забувати, що за Україною стоїть НАТО”, – сказав Ганц журналістам.
 
Видання наголосило, що Ізраїль уже направив Україні гуманітарну допомогу та медичне обладнання. Також Тель-Авів також допомагає Києву розвідувальними даними та запропонував допомогу у розробці систем раннього попередження.
 
Однак, за даними ЗМІ, Ізраїль продовжує відмовлятися постачати будь-яке озброєння Києву, яке може бути розцінене як летальна зброя, зокрема, система ППО.
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив про покращення відносин з Ізраїлем та початок шляху співпраці між країнами. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *