До Європи прямує ударна авіаносна група ВМС США

До Європи прямує ударна авіаносна група ВМС США

Фото: seaforces.org
У Британії повідомили про прибуття авіаносної групи із США

На борту авіаносця USS Gerald Ford розміщено близько 90 літаків та вертольотів американської армії.

Американська авіаносна ударна група на чолі з новим атомним авіаносцем USS Gerald Ford у середині листопада прибуде до Європи. Про це у неділю, 30 жовтня, повідомляє видання UK Defence Journal.
 
Повідомляється, що на борту авіаносця базується близько 90 літаків та гелікоптерів, у тому числі винищувачі-бомбардувальники п’ятого покоління F-35C.
 
Авіаносці зайдуть військово-морську базу Портсмут на півдні Англії, а надто великий для цього Gerald Ford залишиться на зовнішньому рейді у Спітхеді. Видання з посиланням на ВМС США пише, що в ударну групу входять сім підрозділів, окрім Gerald Ford.
 
“Угруповання спільно зі збройними силами кількох союзників по НАТО візьме участь у навчаннях, включаючи морський удар великої дальності, протиповітряну оборону, боротьбу з підводними війнами та розподілені морські операції”, – пише видання.
 
Наразі в європейських водах перебуває ударна група на чолі з американським авіаносцем USS George Bush. Він брав участь у навчаннях з оборони та стримування НАТО Neptune Strike у Середземному морі, які проходили з 14 по 28 жовтня.
 
Ранее сообщалось, что турецкая оборонная компания Baykar планирует завершить строительство своего завода беспилотников в Украине через два года.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *