Євросоюз має змінити систему безпеки – ЄК

Євросоюз має змінити систему безпеки - ЄК

Фото: Flickr
Європа має створити порядок безпеки без РФ, вважають у ЄК

Європейський порядок безпеки та система світу більше не повинні включати РФ, вважає єврокомісар Олівер Варгеї.

Нова європейська система миру та безпеки має стояти без участі нинішньої Росії.
Про це заявив член Європейської комісії (ЄК) Олівер Варгії у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту, присвяченого підсумкам першої зустрічі Європейської політичної спільноти у Празі, повідомляє Укрінформ у четвер, 20 жовтня.

“У найближчому майбутньому неможливо уявити новий порядок безпеки або нову архітектуру світу в Європі, в яких складовою могла б бути Росія. Вона залишається географічним сусідом і членом міжнародної системи. Але зараз ми повинні будувати новий європейський порядок безпеки без Кремля”, – вважає він.

За його словами, учасники зустрічі у Празі визнали: російське вторгнення в Україну стало прямою атакою на європейський та глобальний правопорядок. Вони розцінюють його як напад на базові норми європейської та міжнародної безпеки, під якими свого часу підпис поставила сама Росія.

“У Празі лідери послали потужний сигнал, спрямований не тільки Росії, а й решті світу, щодо щирої волі Європи захистити багатосторонній порядок, заснований на правилах, а також підтримати базові положення Хартії ООН на тлі спроб РФ перетворити на вражаючу зброю енергію та продовольство”, – підсумував Варґеї.

Нагадаємо, що ЄК раніше внесла пропозиції для вирішення проблеми високих цін на газ.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *