Удари по Україні та контрнаступ ЗСУ – карта бойових дій – що відомо на 16 жовтня

Українська армія 235-й день з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів веде кровопролитні бої з ворогом. На сьогодні ліквідовано майже 65 тисяч рашистів.

Фахівці американського Інституту вивчення війни повідомляють про можливе укладання Росією нового контракту з Іраном на постачання безпілотників Arash-2. Вони нібито швидші та руйнівніші, ніж безпілотники Shahed-136, які РФ вже активно використовує в Україні.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 15 жовтня


10:28 Число постраждалих у результаті нічного обстрілу Нікополя зросло до семи людей. Обстріли знищили котельню міського палацу культури, уражені ліцей, кав’ярня, маркет, промислові підприємства, відділення “Укрпошти”. Росіяни обстріляли також три дев’ятиповерхівки, 21 приватний будинок, пошкодили п’ять ліній електропередач та багато інших об’єктів.

10:20 Вже 65 000 ліквідованих окупантів.

09:41 Близько чотирьох тисяч жителів окупованих територій Запорізької області фактично тримають в заручниках у черзі на ворожому блокпості. В день випускають 20-30 людей. За 2,5 тижні окупанти пропустили на підконтрольну Україні територію всього 200 авто, – заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

09:10 Наслідки “прильоту” по будівлі т.зв. “адміністрації” у Ворошилівському районі Донецька.

09:02 Оборонна промисловість РФ, ймовірно, не здатна виробляти сучасні боєприпаси у тому ж темпі, з якими вони використовуються, передає британська розвідка. Масовані удари, як ті що росіяни завдали по території України 10 – 11 жовтня, сприяють подальшій деградації запасів ракет великої дальності, що обмежить їхню здатність вражати бажану кількість цілей у майбутньому.

08:47 Повідомляють про вибухи в Новій Каховці Херсонської області. Окупанти кажуть, що працювала ППО.

08:40 У Рубіжному Луганської області окупанти почали виселяти мирних жителів із домівок для розміщення там офіцерів.

08:37 Росіяни вночі гатили по території Дніпропетровщини – у Нікополі, куди прилетіли понад 40 російських снарядів, отримав поранення 47-річний чоловік.

08:35 Оновлена мапа бойових дій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *