Хто в Україні – що це означає, як позначиться на війні контртерористична операція

З’явилася інформація, що в середу, 5 жовтня, президент Росії Володимир Путін може виступити зі зверненням до російського народу про зміну статусу “спецоперації” – за попередніми даними, війна в Україні тепер називатиметься “контртерористичною операцією” (КТО). Насправді для України це нічого не змінює.

Про те, як перейменування “СВО” на “КТО” позначиться на війні в Україні, розповів головний редактор “Апострофа” та військовий оглядач Денис Попович.

Для України це не означає зовсім нічого – ми вже визнали нікчемними всі укази Путіна, пов’язані з приєднанням українських територій, починаючи з Криму. Тобто війна за звільнення наших територій триватиме“, – зазначив він.

Читайте також: Катастрофа з ефектом: як путінська мобілізація добиває Росію

Військовий оглядач додав, що для Росії – це внутрішня юридична дія, яка означатиме, що відтепер військові операції вестимуться на її території із залученням усіх можливих сил і засобів, включаючи солдатів термінової служби.

З політичної точки зору – це сигнал на відмову від ескалації та нове запрошення до переговорів за умови збереження захоплених територій. Тобто саме те, що раніше заявляв Путін“, – додав Денис Попович.

Однак він не виключає, що Путін може оголосити Україні війну.

“Можливо також оголошення війни нашій країні, за “вторгнення” на російську територію. Це означатиме новий рівень ескалації і також припускатиме залучення всіх можливих сил і засобів, включаючи ядерні для захисту тих територій, які РФ оголосила “своїми”, – резюмував Денис Попович.

Після появи інформації про виступ Путіна 5 жовтня, її спростував прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков. Як пишуть російські Telegram-канали, він заявив, що “Путін не планує сьогодні звернення до росіян“.

Раніше “Апостроф” розповідав, чим обернулася мобілізація в Росії вже через тиждень після її оголошення .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *