Атака дронів-камікадзе по Україні – чому Росія ракети змінила на дрони

Росія останнім часом замість ракет стала часто завдавати ударів по українських містах іранськими дронами-камікадзе Shahed-136, які відрізняються дешевизною і точністю.

Про це пише у своїй колонці військовий оглядач, головний редактор “Апострофа” Денис Попович.

Очевидно, іранські дрони прийшли на зміну ракетам. Вони значно дешевші й значно точніші за російські літаючі “телеграфні стовпи”. А значить, ще й дозволяють уникнути зайвого резонансу, пов’язаного з масовою загибеллю мирних жителів. По суті, це вирок російському ВПК, який не здатний створити сучасну високоточну зброю. Але нам від цього не легше”, – зазначає оглядач.

Читайте також: Як збивати іранські дрони: у Повітряних силах розгадали цю загадку

Коли ми говоримо про “шахіди” не слід думати, що росіяни раптом стали лицарями. Це новий інструмент терору. Точний удар може бути зроблений не тільки по порожній адміністративній будівлі. Під загрозою та об’єкти критичної інфраструктури. Одним словом, це новий виклик. Змінити хід війни “мопеди” навряд чи здатні, а ось до виявлення надійного захисту крові нам поп’ють добряче“, – зазначив Попович.

Як повідомляв “Апостроф”, у ніч на 5 жовтня російські окупанти завдали ударів дронами-камікадзе по Білій Церкві. Усього зафіксовано шість попадань та вибухів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *