Обстріл Харкова та контрнаступ ЗСУ – карта бойових дій – що відомо на 4 жовтня

Україна 223-й день продовжує вести запеклу боротьбу з російськими окупантами. Армія РФ зазнає колосальних втрат у боях з українськими силами оборони – кількість загиблих уже перевищила 60 тисяч осіб. Тим часом ЗСУ продовжують активний контрнаступ на сході та півдні України. Зокрема, українські військові зайшли до села Шевченківка на Херсонщині та просуваються у бік Каховки.

У ніч на 4 жовтня окупанти вкотре обстріляли центральну частину Харкова.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 3 жовтня


08:05 У Харкові внаслідок ракетного удару загинула 46-річна жінка.

07:50 Ілон Маск відповів Володимиру Зеленському стосовно його відношення до України: “Я все ще дуже підтримую Україну, але переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу“.

Також Маск зазначив що SpaceX продовжує фінансово підтримувати боротьбу проти збройної агресії РФ: “Наразі SpaceX витратили зі своєї кишені на включення та підтримку Starlink в Україні близько 80 мільйонів доларів. Наша підтримка Росії становить 0 доларів. Очевидно, ми за Україну.

Спроба повернути Крим призведе до масової загибелі, ймовірно, невдачі та ризику ядерної війни. Це було б жахливо для України та Землі“.

07:24 Генштаб ЗСУ повідомив, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам’янка та Тернові Поди.

07:00 За бойовий день на південному напрямку ЗСУ знищили 87 військовослужбовців РФ, 31 танк, 27 одиниць автомобільної та броньованої техніки, РСЗВ “Ураган” і транспортно-заряджальну машину до неї, мінометний комплекс “Сані”. Два російські танки і бойова машина піхоти відтепер служитимуть ЗСУ, повідомляє ОК “Південь”.

06:57 На Хмельниччині від сьогодні скоротили тривалість комендантської години. Її обмеження діятимуть з 00:00 до 05:00.

06:43 У центральних районах Харкова вночі пролунали два потужні вибухи. Росіяни обстріляли Холодногірський та Новобаварський райони міста. Під ударом в одному випадку промисловий, в іншому – інфраструктурний об’єкт. За даними мешканців міста, у деяких районах зникла електрика.

06:43 ЗСУ на сході перерізають трасу Сватово-Кремінна. На Херсонщині бійці наступають у районі Дудчан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *