Новий наступ на Київ з Білорусі – Кирило Сазонов вказав на фактори

Повторний удар російських окупантів по Києву з території Білорусі можливий за умови трьох важливих факторів.

Про це журналіст, політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов розповів в ефірі Апостроф ТV.

Все залежить від трьох важливих чинників: нещодавньої зустрічі двох диктаторів, мобілізації у самій Росії та ситуації у Білорусі. Там, як зазначив Сазонов, вже йде робота на залізниці з метою забезпечення перекидання військових у бік українського кордону.

Тут є три фактори. Перший – нещодавня зустріч Путіна та Лукашенка. Я не вірю, що ці дві людини так скучили одна за одною, що просто зустрілися поговорити. Значить, якісь речі обговорювалися, якісь рішення були прийняті. Просто їх не озвучили. Друге – низка опозиційних білоруських телеграм-каналів повідомляють, що в Білорусі розпочалася жорстка робота залізницею: перевіряються розвантажувально-вантажні платформи, підганяють маневрові локомотиви та складають розклад для військових коридорів. Третій чинник – мобілізація у Росії. Ну не кинуть усіх на Донбас, Харків та Херсон. Вони нагрібають стільки народу, щоб поперти з усіх боків, щоб ми розпорошували сили. І удар із Білорусі на Волинь з метою перерізати комунікації, якими йдуть постачання озброєнь із Заходу, і удар по Києву – це ідея фікс Путіна. Це цілком логічні сценарії, і ці три фактори змушують мене припускати, що після того, як ударять морози, можна буде пересуватися болотистою місцевістю, нам варто чекати гостей звідти, – заявив Сазонов.

Раніше “Апостроф” повідомляв, як білоруський диктатор Лукашенко реагує на провали Путіна в повномасштабній війні проти України.

Читайте також: Лукашенко знову ліг під Путіна? Білорусь готова приймати військові ешелони з РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *