Загроза ядерного удару по Україні – США серйозно застерегли Путіна

Будь-яке застосування ядерної зброї у війні проти України нестиме катастрофічні наслідки для самої Росії.

Про це попередив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

За його словами, останнім часом від президента Росії Володимира Путіна дедалі частіше стали звучати погрози застосувати ядерну зброю.

Джейк Салліван під час брифінгу підтвердив, що через військовий провал ЗС РФ глава Кремля виявився загнаним у кут, через що змушений робити заяви про використання озброєння масового ураження.

Читайте також: Лавров зробив в ООН зухвалу заяву про ядерний удар по Україні

Радник Джо Байдена вважає, що цивілізований Захід має серйозно ставитися до погроз Володимира Путіна, оскільки це може бути першим застосуванням ядерної зброї з часів Другої світової війни.

“Ми безпосередньо, в приватному порядку, на дуже високому рівні повідомили Кремлю, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для Росії, що США дадуть відповідь рішуче. І ми ясно і конкретно заявили про те, що це спричинить за собою. Ми також публічно. заявляли, що в принципі США рішуче відреагують, якщо Росія застосує ядерну зброю, і що ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її зусиллях із захисту своєї країни та демократії”, – додав Джейк Салліван, коментуючи ядерні погрози РФ.

Раніше ми розповідали, як Захід може позбавити Росію ядерного статусу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *