У Apple розповіли про характеристики iPhone 14

У середу, 7 вересня, компанія Apple провела презентацію iPhone 14. Флагман вперше за 5 років отримав кардинально оновлений дизайн, ємку оперативну пам’ять, покращену камеру та збільшену автономність.

Лінійка Pro – версії базової моделі, покращені до професійного рівня. Головні параметри iPhone 14 Pro наступні: екран – Super Retina XDR, діагональ – 6,1″; яскравість – 1600 ніт; частота оновлення – до 120 Гц; процесор – Apple A16 Bionic; ОЗУ – 6 ГБ; внутрішня пам’ять – від 128 ГБ до 1 ТБ, операційна система – iOS 16, акумулятор – 3 200 мАг, камери – 48 Мп + два об’єктиви на 12 Мп та LiDAR, тип зв’язку – LEO, бездротова зарядка здійснюється через MagSafe.

Однією з головних особливостей нового дизайну у 14 Pro, як і в iPhone 14 Pro Max стала відсутність “чубчика”, а також Dynamic Island – панель, що масштабується, на якій можна керувати прослуховуванням музики в згорнутому режимі, дзвінками й переглядати повідомлення. Тильна сторона iPhone 14 Pro – матова. Місце під вирізи для камери та отвори сенсорів Face ID на дисплеї цілісне. Там розташовані індикатори конфіденційності мікрофона та камери, як у MacBook. До звичайних графітового, білого та золотого кольорів корпусів додався насичений фіолетовий відтінок. Під різними кутами та при різному освітленні колір змінюється.

Камери iPhone 14 Pro

Айфон отримав ширококутну камеру з роздільною здатністю 48 Мп та великим сенсором. Кількість пікселів у порівнянні з попередньою моделлю збільшилась у 4 рази (8000p). Поліпшено стабілізацію та показники світлосили, завдяки чому нічна зйомка стала якіснішою. Дозвіл другої камери залишився тим самим – 12 Мп.

та миттєве розблокування

iPhone 14 Pro не отримав сканер відбитків пальців, але Face Id був покращений – датчик сприймає обличчя користувача навіть у масці.

Автономність iPhone 14 Pro

Новий флагман отримав потужніші компоненти, активно витрачають енергію. Але довго тримати заряд дозволить спеціальний режим Smart Data – економить енергію при форс-мажорних обставинах, завдяки чому не доведеться заряджатися часто. За рахунок ємного акумулятора, економного процесора та передових технологій час автономної роботи збільшено до двох разів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *